Excursie

Excursie

In het voorjaar, tijdens de lammetjestijd (de maand maart en begin april) organiseren wij met veel plezier rondleidingen voor basisschoolleerlingen en – op aanvraag – voor andere groepen. Alle basisschoolklassen in de omgeving krijgen dan de kans om met de klas ‘de boer op te gaan’.

excursie1open

De rondleiding bestaat uit een korte en begrijpelijke uitleg over hoe en wat op de boerderij. Uiteraard wordt het niveau aangepast aan de leeftijd van de kinderen. We starten in de melkkoeienstal en vervolgens naar de melkstal om te zien waar de koeien gemolken worden. De rondleiding duurt een uur. Ook zullen we de kalfjes en pinken gaan aaien. Daarna gaan we naar de schapenstal, waar we de lammetjes en moederschapen zullen zien. Misschien krijgen er nog wel een paar de fles! Als afsluiting mag er – op eigen risico – in de hooiberg worden gespeeld (altijd een groot succes). De rondleiding duurt één uur.

De kosten voor een rondleiding bedragen € 75,-. Maximaal 1 klas/groep per uur, maximaal 25 kinderen.

Wilt u een rondleiding boeken? Stuurt u dan een e-mail naar nellesteijn@hotmail.com. Vermeld de naam van de school en de adresgegevens, informatie over de groep en groepsgrootte en wanneer u langs wilt komen (datum en indicatie van tijdstip). Een rondleiding start altijd op hele uren.

Wij doen ons best om zo snel mogelijk een e-mail terug te sturen om de rondleiding te bevestigen of een andere datum/tijdstip voor te stellen.

Onze schapen en geiten zijn allemaal ingeënt tegen Q-koorts.