Kaasmakerij

De Kaasmakerij

Boerenkaas is kaas die echt op de boerderij is bereid. Wij hebben ons gespecialiseerd in het zelf verwerken van de melk van onze veestapel tot boerenkaas. Wij gebruiken voor het kaasmaken dagverse melk rechtstreeks van de koe. Onze koeien lopen van de maand april tot oktober dag en nacht in een groene sappige weide van vers gras.’s Winters krijgen ze op stal kwalitatief hoog voer voorgeschoteld. Boerenkaas is altijd bereid van zogenaamde ‘rauwe’ melk. Dit is melk die verder geen behandeling heeft ondergaan. Juist dat, samen met de ambachtelijke bereiding, maakt de smaak van boerenkaas zo rijk, krachtig en uniek. Alle smaakeigenschappen van de melk blijven behouden.

      kaasmaken 001            kaasmaken 005            kaasmaken 004            kaasmaken 003

       kaasmaken 002            kaasmaken 010             kaasmaken 009web 001

Op ons bedrijf worden kazen van 12kg, 10kg, 8kg, 4kg, 2kg,1kg  gemaakt.

Alle vaten die we gebruiken zijn van kunststof met kunststof netten, welke goed te reinigen zijn.

De kaaskuip en de kaaspers zijn beide van roestvrijstaal. De inhoud van de kaaskuip is 2000 liter (deze wordt gevuld met het ochtendmaal en avondmaal melk).

kaasmaak2